ONDERWeG

 

Beursbriefjes (Performance Eindhoven 2003)

Kleine papiertjes voor in de portemonnee met een korte zin of een enkel woord. Soms een neutraal of banaal woord als “stokje” of een woord om jezelf te laten schrikken; “Boe!!” of in dit geval ( zie foto) om de futiliteit van zoeken te markeren; “Je bent al vrij”

De briefjes deelde ik uit aan vrienden, mensen in de kroeg of ’s ochtends vroeg op het station aan forenzen die naar hun werk gingen.

Little wallet notes

Little notes for a wallet with one word or short text written on it. It could be something neutral or banal like “little stick” or a word to scare yourself like; “Boe!!”. In the example below I  marked the futility of all seeking in; “You’re free already”.

I gave the notes to friends and people in the pub or commuters early in the morning on a local train station. 

Foto van een briefje;

 

People I know

(portretten)

Fotoproject (Roermond, 2006)

‘People I know’ ; Een project waarin ik 66 familieleden, vrienden en bekenden heb gefotografeerd achter een vierkant zwart bord met een balkuitsparing voor de ogen.

I photographed 66 family members and friends holding a square black cardboard in front of their faces with a rectangle opening to reveal their eyes.

Poster;

Ogenfolder_bewerkt-1

Love me baby!

 

KUBUS

(Performance Midden Limburg 2001)

(144 straatklinkers, kruiwagen, tent)

Vervoer van 144 tweedehands straatklinkers door Midden Limburg.  Stenen werden met een kruiwagen vervoerd (12 keer op en neer) en om de 300 meter in een kubusvorm op elkaar gestapeld. Totale land afstand; 15 kilometer.

Transportation of 144 paving stones through Midden Limburg (Holland). I carried the stones by wheelbarrow (12 times up and down) to make a cube with all the stones every 300 meters. Total land distance; 15 kilometers.

Steen vs. Stilstand

De eerste kubus bouwde ik bij mijn boot (zie pagina boot) aan het Donkernack in Roermond. Ik nam bovenstaande foto en vervoerde de 144 stenen vervolgens met een kruiwagen (12 maal 12 stenen) naar een plek zo’n 300 meter verderop. Hier werden de stenen ook weer tot een kubus gestapeld. Een foto werd genomen en zo ging ik verder. Drie weken lang dwars door Midden Limburg, van Roermond tot Heythuysen. Iedere dag bouwde ik gemiddeld vijf kubussen en ik reisde mee langszij met een klein tentje en wat spullen om te overleven. Dit was veel praktischer dan ieder avond weer terug naar huis te gaan maar het vormde ook een intrinsiek onderdeel van het werk zelf.  Deze performance was  namelijk ook een bedevaart. Het beeld, het doen en de intentie stonden niet los van elkaar. Kunst en realiteit imiteren hier als het ware zichzelf en elkaar.

De geplande route was oorspronkelijk van Roermond naar Helmond (ongeveer 50 kilometer) waar de kubus zou worden geëxposeerd. De stenen werden echter halverwege in het bos bij Heythuysen gejat. De klinkers liggen nu waarschijnlijk in iemands oprit. Dat was het perfecte einde wat mij betreft. Deze zelf verzwaarde reis van een A naar een B was dus klaar.

Fragment van poster Kubus met registratie foto’s van de kubus onderweg;

Kaart van Heythuysen (gedeelte route);

(Iedere zwarte punt was een kubus)                                                                                                                                                  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.